Reméljük, sikerül mindenkit vérig sérteni ezzel a különösen arrogáns, előíró stílusú álnéprajzi stand-up adással, amelyben a gasztronómia iránt cseppet sem érdeklődők is bőven kapnak a pofájukra. A professzorasszonynak ugyanis agyára ment az ünnepi konyhászás, és identitáskérdést csinált a káposztalevelek hajtásából, a fűszerezésből, és míg bizonyos irányokba súlyos ortodoxiát jelölt ki, például szigorúan tiltja a savanyított káposztalevelek felhasználását, vagy a húsgombóc jellegű összeállítást, addig riasztóan megengedő a másik oldalon, mert képes citromlével és tahinivel tálalt vegán változatot elfogadni.
Iránymutatásainak alapját egy igen kiterjedt kvantitatív kutatás képezi, amelynek egyetlen adatközlője ő maga, illetve külső konzulensként saját édesanyja kritikai megjegyzéseit építi be koncepciójába.
A következtetések szerint az egyetlen igaz és üdvözítő töltött káposzta a szabolcsi fajta, amely nagyobb teret hagy a zöldségneműek érvényesülésének, paradicsommal főzik, nagy precizitással édeskáposztába töltik, méghozzá tölcsér alakúra. Minden más istenkáromlás, hazaárulás, balga félreértés. Vagy székelykáposzta.