Papp Réka Kinga

BIO

Papp Réka Kinga újságíró, komikus és kommunikációs szakember. 1985-ben született Nyíregyházán. Az ELTE magyar és média szakán diplomázott, végzettsége szerint kommunikációkutató. Egy gyermek édesanyja.

Komikus

Stand-up kominkusként az RS9 Színházban lép fel: a feminista gyereknevelésről szóló önálló estje, a Nimand 2017 február 14-én debütált; fel- és átdolgozott dalait Darvas Kristóf kíséri zongorán. A Budapesti Anarchista Színház társulatának tagja, szintén az RS9 Színházban játszik a Többszörös orgazmus című előadásban Döbrösi Laura, Paizs Miklós, ifj. Sebő Ferenc és mások társaságában. 2014-től a műsor megszűnéséig a Heti Hetes visszatérő vendége volt.

Újságíró

A Slejm – a torkon ragadt politika társ-műsorvezetője, a szerdai Feles adások házigazdája. A Klubrádióban Professzor Paprika és a Bonyolult Dolgok címmel saját műsort vezet, amelyben szórakoztató ismeretterjesztést művel, társadalomtudományi témákban. A HVG Vélemény rovat szerzője, a Kettős Mérce állandó szerzője.

A magyarországi szexpiacról szóló riportkönyve 2017 novemberében jelent meg Aki kurvának áll címmel. Az ATV és a HírTV politikai műsorainak rendszeres kommentátor vendége.

2008-tól 2010-ig a Népszabadság első videós újságírója volt, Takács Máriával a budapesti termelői piacokról forgatott Piackutató címmel sorozatot, Bihari Lászlóval Nagyvárosi túlélőshow címen mutatott be környezetbarát gyarkolatokat. 2010-ben a Magyar Televízióban a Körhinta fesztivál-magazinműsor műsorvezetője volt.

Kommunikációs szakember

A Zöld Pók Filmműhely alapítója: webes rövidfilemeket forgat és kampányokat tervez civil szervezetek számára. Partnerei között voltak a Greenpeace Magyarország, a Tudatos Vásárlók Egyesülete, a Humusz Szövetség és mások. Papp 2016-2017-ben a Szexmunkások Érdekvédelmi Egyesülete sajtófelelőse volt. Kommunikációs és stratégiai tanácsadóként ügyfelei között országos és nemzetközi civil szervezetek mellett for-profit partnerek is akadnak. Szakterülete a társadalmi kommunikáció, a felelős marketing és az etikus reklám, valamint a szervezeti struktúraváltások és a válságkommunikáció.

Kommunikációkutató

A bécsi Humántudományi Intézet újságíró-programjában, Milena Jesenská ösztöndíjasként a magyarországi prostitúciót térképezte fel. Puncipolitika címen publikálta a Kettős Mércén és a Political Critique-en kutatását a hazai szülészet és szülésmozgalmak viszonyáról. A Politikatörténeti Intézet kutatói programjában nyugatnémet diákmozgalmakat és baloldali terrorizmust kutatott.

Aktivista

 Az Origo-botrány elleni tiltakozás szónoka. A 2006-os Hallgatói Hálózat alapítója; a 2011-es Nem tetszik a rendszer! tüntetésen a diákcsoport képviseletében szólalt fel. A Magyar Gárda elleni tiltakozásuk Kárpát Kommandó néven bohóchadsereget szervezett, amellyel több gárdaavatót megkísárlet megzavarni. A Kincsünk a Piac – Hunyadi tér csoport aktivistájaként a Millió zsebbe száll című dal-átirattal tiltakozott a helyi piac bezárása ellen; a polgármester becsületsértésért perelte, de egy Papp mellett szervezett szimpátiatüntetést követően az ügyet később ejtették.

Művész

A botrányossá vált éneklésről készült videót kiállították a Jeune Création Européanne biennálén Montrouge-ban, Párizsban, illetve több Európai helyszínen. Emellett számos tüntetésen énekelt proteszt-zenekarával, a Véletlen Blues Banddel valamint állandó zenész partnerével, Darvas Kristóf zongoristával.

A Krétakör opera-projektjében Schilling Árpád mellett művészeti vezetőként vett részt a Bánk Bán: ACT színpadra állításában, amelyet 2016 nyarán a berlini Radialsystem operafesztiválján mutattak be magyar aktivisták részvételével.

Combretastatin Synthesis Essay Electrification Essay Fl Ffa Essay Questions For Middle School Students Opinion Essay Moving Out How To Write An Official Mail In English Essay Writing Skills For High School Students Essays On The Role Of Women In Our Society Basic Structures Of Reality Essays In Metaphysics Euro Disney Case Study Research Papers Archetypes In Beowulf Essay Questions